TV program Fiskedestination Berg

Under sommaren och hösten 2015 har Johan Broman produktionsteam med sin eminente kameramannen och nyligen prisade Jonas Claesson varit här i Bergs kommun för ytterligare en filminspelning för TV produktionen
” Jakten på Gammelgäddan” i Rätansbygden.  bromangadda

Under sommaren 2014 gjorde Johan Broman Tackle Event en fiskeserie som kallades Fiskedestination Berg. Det blev fyra program som syftade till att visa fiske- och matupplevelser på ett enkelt sätt för alla.
Roadtrip i Berg, som vi kallade inspelningsturnén började i Svenstavik med Storsjöodjuret och Storsjön vidare till Näkten och Sandäset för att trolla efter den kända Näktenrödingen.
Därefter åkte vi ned till gäddornas rike Handsjöbyn. Här blev det fiska av med ytpopers, mete och granna gäddor med hugg.
Efter tre dagar i Handsjön styrdes färden mot fjällen för öring- och harrfiske. Några stopp på vägen gjordes för mat på Humlelirets restaurang i Klövsjö. Därefter fortsatte vår färd och i Skålan stannade vi för en titt på kraftverkets vatten omsvep ( fiskvandring)  och biotopåtgärderna som Skålans FVOF har gjort.  När vi närmade oss EmmaBrittas café i Börtnan stannade vi till för en fika med goda delikatesser på vår färd mot Storsjö/ Ljungdalen.

Vi anlände till vår utgångsbas Storsjö fiskecamp på eftermiddan för att snabbt bege oss ut på kvälls- och nattfiske efter harr. Fisket i Storsjö kapell och Ljungdalen gav fina upplevelser trots den stekande värmen bl.a med en fiskande Thomas Wassberg i sitt esse.
Sista anhalten var tre dagars fjällfiske efter röding och öring i Oviksfjällen som gav oförglömliga minnen från bl.a Glensjön och andra fjälltjärnar däromkring till måltiden på restaurang Häävi i Glen som avslutade roadtripen i Berg.

Programserien Fiskedestination Berg går fortfarande i repris på TV4 sport och alla Fiskedestinations program finns på TV4 play (gratis visning)

RoadTrip i Berg

Avsnitt 1 Handsjön och Galvattnet med Martin Bodin

Avsnitt 2 Storsjön med Storsjöodjurscenter i Svenstavik – Näkten

Avsnitt 3  Storsjö kapell med Thomas Wassberg
och Restaurang Humleliret

Avsnitt 4  Glensjön i Oviksfjällen och Restaurang Hävvi i Glen

Jakten på gammelgäddan i Rätansbygden

Inspelningarna är gjorda i Handsjön, Rätan och Övre Hoans fiskevårdsområden. Programmet  en timme långt kommer att visas under 2016 i svensk kanal samt en del utländska kanaler.  Programmet kommer att visas under 2016 i svensk kanal samt en del utländska kanaler.

Avsnitt 5 Jakten på gammelgäddan i Rätansbygden del 1

img2.tv4cdn.se

 

 

Avsnitt 6 Jakten på gammelgäddan i Rätansbygden del 2
img0.tv4cdn.se