Tjärnfiske i Älgsjön

Älgsjön Äventyr erbjuder en naturupplevelse utöver det vanliga! Tänk dig en Jämtländsk skogssjö full med öring och röding! Vild fisk som har varit fredad mellan åren 2004—2010 med vikter från 1,5 kg och uppåt.!

Älgsjöns Äventyr har något för alla, oavsett om det är för familj, företag eller du som enskild fiskare, proffs eller nybörjare. Tanken är att besökarna ska få uppleva fiske när det är som bäst, i orörd natur och i en sjö med klart och kallt vatten där fisken trivs.

Vi har en egen privatkock med gott renommé! ´Ni kan hyra honom i heldagar ( frukost, lunch, middag). Han lagar fantastisk mat av lokalproducerade Jämtländska produkter. Han kan även tillreda den nyfångade öring som ni spöfångat, ute i skogen eller inne till kvällsmiddagen!

 Om Älgsjöns äventyr

Älgsjön är belägen ca: 6 mil söder om Östersund i naturskön orörd Jämtländsk vildmark. Storleken på sjön är 111 hektar och ca 14 meter som djupast. Tillflödet består av kallkällor, ett mycket klart och fint vatten liknande en fjällsjö. Sjön är rik på insekter och gammarus. I sjön finns stor öring och röding men största delen  öring med vikter från 1,5 kg och uppåt. Lägret består av en mindre byggnad med 4 bäddar och ett officerstält med plats för 8—10 gäster. Både byggnad och tält är utrustade med kamin som är bra vid torkning av kläder.

Övrigt så finns det traditionellt utedass, grillplats, ved, husgeråd och gasolkök. Båtar med elmotorer står till förfogande.  Det finns goda kommunikationer till Östersund, både via tåg och flyg. Vi ordnar gärna med vidare transport från flyg och tåg om så önskas.