GÖRA MER - På fritiden

Vår fritid och friluftsliv är ute på riktigt. Naturen är vår allas arena och barnens naturliga lekstuga. Jakt, fiske, båtliv, vandring i skog, mark och fjäll, skidåkning, häst och djurliv är traditionella  aktiviteter för oss.
Våra vandringsleder såväl på barmark som på snö tar dig från skogslandet till fjällens vidsträckta vidder. Vattnet i åar, bäckar, sjöar och tjärnar dricker vi direkt ur källan.

skiersontop2-1920x560

Runt om i våra 125 byar har finns ett aktivt föreningsliv vilket gör att det alltid finns en förening som passar just dig. Föreningarna, 250 stycken står för merparten av det aktiva fritidsutbudet med många friluftsaktiviteter.

sjö

Skidåkning  är traditionella aktiviteter för oss.  I Åsarna bor och verkar några av skidvärldens legendarer Lars-Göran Åslund och Thomas Wassberg.  De tävlade på 70- och 80-talet för Åsarna IK,  världens mest meriterande skidklubb, Klubben tog 6 av Sveriges 14 medaljer under OS i Sotji 2014.

guldbyn

Föreningslivet bidrar till fritid,  utveckling  och god folkhälsa

Kommunen består av ungefär 120 byar, nästan varannan by har en bystuga/bygdegård eller en samlingslokal där arrangemang och tilldragelse sker. Ett stort utbud av kulturella arrangemang genomförs varje år med ideella bygdegårdsföreningarna som arrangörer.

Bergs kommun har ett rikt föreningsliv med över 400 föreningar registrerade hos Statistiska centralbyrån, i kommunens eget register finns över 280  med så många föreningar finns det plats för alla typer av aktiviteter. Många av föreningarna såväl kulturellt som idrottsligt har utövare i den yppersta nationella toppen. Sedan finns det några föreningar som har deltagare i världseliten. som Åsarna IK med Thomas Wassberg.

I kommunen finns det andra ideella föreningar och frivilliga organisationer som  ex.vis Röda korset, Lions, Pensionärs och FUB föreningar.
Se kommunens föreningsregister.