Skidåkning alpint

Vackert inbäddad bland mäktiga berg, mils vida skogar och storslagna vyer ligger Bergs kommuns alpina skidanläggningar, en riktig svensk vinteridyll.  Här väntar fantastisk skidåkning, spännande aktiviteter och god mat i en genuin miljö

offpist

Bydalsfjällen

Snösäkra Bydalsfjällen i Oviksfjällen erbjuder härlig skidåkning i riktiga fjäll. Högsta fallhöjden är 420 m och den längsta nedfarten som är över 3 km lång ger dig möjlighet att njuta länge och kanske även skapa mjölksyra i benen! Skidområdet sträcker sig över flera liftsystem Bydalen, Hovde, Falkfångarliften och Gräftåvallen.
Gräftåvallen ligger vackert beläget vid Österfjällets trädgräns med milsvid utsikt över Storsjöbygden och är det fjällnära och familjevänliga alternativet för din vistelse i fjällen. Här finns tre av Destination Bydalsfjällens liftar med barnvänliga backar, snowboardpark och separat kälkbacke. I Gräftåvallen har du nära till fantastisk natur och varierande aktiviteter men också friden och lugnet finns runt knuten. www.bydalsfjallen.se

Ljungdalsfjällen

I Ljungdalsfjällen finns känslan av en riktig mysig fjällby i kombination med bra skidåkning för hela familjen. Känn på långa, mjuka svängar i pisten eller ge dig av på tur mot magnifika Helagsfjällen – vad du än väljer garanteras 100% fjällkänsla!
Ljungdalsfjällen passar alldeles perfekt för barnfamiljer. Här hittar du ett fullgott utbud av backar, fyra liftar i två separata skidområden och en genuin känsla. Köerna är sällsynta och åkningen varierad vilket gör att du får ut mycket av din dag. Ljungdalsfjällen har även en ny funpark på g – håll utkik för snart kan du även träna hopp och trix här!

Persåsen

I Persåsen finns en utförs- och kälkåkningsanläggning. Här kan du ”köra upp” för kälkåkningskörkortet och ge dig ut i den specialkomponerade kälkåkningsbacken, paralellt med den vanliga slalombacken.

Klövsjö/Storhogna

I Klövsjö/Storhogna finns barnvänliga pister ända från toppen för de små men även fjällets mest krävande svarta för de som söker adrenalin. Här finns 6-stolsliften Klövsjö Express som snabbt tar dig ända upp på toppen där du kan njuta av hela Klövsjös skidåkning. Barnområdet har exakt den rätta lutningen på pisterna och plog- och svängutrymmet är generöst för att passa de mindre åkarna.