Fiska i berg

Fiske i Bergs kommun

Fiske är livets rekreation och en stor fritidssysselsättning. Man räknar med att mer än hälften av landets invånare någon gång har fiskat i sitt liv och att mellan 2-3 miljoner fiskar årligen

 Bergs kommun omfattar 610 000 hektar mark och vatten och har 19 kortfiskeområden med ett varierat fiskeutbud från fjällfiske till ström- och sjöfiske i i såväl fjäll som i skogslandet. Samtliga fiskeområden är tillgänglig för köp av fiskekort 24 timmar om dygnet via SMS/OnLine tjänster och omfattar hela kommunen. En del av fiskeområdena är anslutna till Drömfiske Jämtland/Härjedalen.


Här i den orörda fjällnaturen kommer du att finna vidsträckta vidder, bedårande vyer och ett landskap som får den mest morgontrötte att vakna med ett leende på läpparna oavsett om du är i skogslandet eller uppe på fjället.

Många av fiskeplatserna är lättåtkomliga men tycker du om att fiska i ensamhet i lugn och ro så har du stor möjlighet att få den önskan uppfylld här.

Traditionellt genomförs många populära pimpeltävlingar runt om i Bergs kommun  med hundratalet deltagare och stora varuprisbord för i såväl barn, ungdomsklasser som seniorklass.

TIPS

1. Bergs fjällvatten är rent, friskt och drickbart  direkt ur vattendrag och källor.
2. Vi rekommenderar att du använder dig av Telia mobil abonnemang när du vistas i dessa områden.
3. Lämna alltid meddelande till någon om var du är och hur länge.

 

Var hittar du vilken fisk?

  • Abborre: Åsarna, Övre Hoan, Råssjön och Klövsjö
  • Gädda: Handsjön, Galvattnet, Horten, Vitvattnet, Rammsjön, Gruckarna, Näkten
  • Harr: Börtnan, Nästelströmmen, Skålan, Storsjö, Tossåsen och Dammån
  • Röding: Börtnan, Ljungdalen, Näkten, Tossåsen, Storsjö och Oviksfjällen Sik: Rätan, Klövsjö och Gruckarna
  • Öring: Dammån, hela Ljungan och Oviksfjällen
  • Bäckmete: Åsarna, Högån/Hovermoån och Övre Hoan