Oviksfjällen

Fiske i sameland

Här i den orörda fjällnaturen i Oviksfjällen finner du din ro med vidsträckta vidder, bedårande vyer och ett landskap som får den mest morgontrötte att vakna med ett leende på läpparna. Här uppe i  Oviksfjällen hittar du det som behövs för sinnesfriden. Milsvida vyer med fiskrika fiskevatten för röding, öring och harr.

Följ därför utmärkta vandringsleder eller anlita en fiskeguide som tar dig till rätta platserna. Att vistas i fjällnära natur och i fjällen innebär att man måste ta hänsyn till regler och natur. Fiske i fjällområdena är att förena fångster med naturupplevelser. Här finns möjligheter att uppleva genuin vildmark i närhet av mäktiga fjäll, samtidigt som man kan fiska i ensamhet.

 
En stor del av vattnen förvaltas av staten och som sportfiskare kan du köpa ett tillstånd som gäller alla upplåtna vatten på renbetesfjällen som säljs via hemsidan www.fjallfiske.nu. På hemsidan kan du även ladda hem kartor över områdena, läsa regler, rapportera fångster och få vägledning om det aktuella fisketrycket.

 Utanför statens marker kan man även uppleva fjällfiske inom några av våra fiskeområden. Kesusjön som ligger 2 km från Kläppen mot Helags har gott om röding och det har även den mycket natursköna Öjön något längre söderut. Öratjärn och
Tossåssjön ligger vackert vid Lunndörrspasset och här hugger öringen sommar som vinter.