Fiskaibergpasset

Att fiska och äta fisken

Du behöver bara ett kort till över 130 fiskevatten med en yta av 85 000 hektar stora fiskeområde i Bergs kommun. Landets största gränsöverskridande fiskekort med intervallfångst från skogsfiske till fiske i Tåssåsens samevatten på kalfjället som dessutom erbjuder ett fiskekort för kommunens medborgare.

Ett unikt fiskekort som förenklar din vistelse och ditt fiske i Bergs kommun genom att ge dig tillgång till många vatten med varierat fiske i strömmar, bäckar, tjärnar och  sjöar utan att behöva köpa olika fiskekort för respektive fiskevårdsområde.

Fiskeområdet sträcker sig från sydligaste kommundelen i Berg till den norra kommundelen i ett vattenområde som omfattar 85 000 hektar.
Fiskaibergkortet är inte bara unikt för sin stora areal. Vi inför nu ett nytt fiskebegrepp, intervallfångst. Vilket innebär att du får ta tre fiskar mellan 25-40 cm / dygn varav en sk. troféfisk över 40 cm.

För detta fiskekort har 10 stycken fiskeområden inom Bergs kommun (Gruckarna, Handsjön, Klövsjö, Tåssåsen sameby, Rätan, Skålan, Åsarna, Övre Hoan, Västra Börtnan och Högån- Hovermoån) gått samman och gjort det möjligt att fiska i hela eller delar av respektive område. Samtidigt har de ingående områdena egna fiskekort som enbart gäller respektive område om du som fiskare föredrar ett sådant kort.

Avseende fiskeregler har de ingående områdena kommit överens om för vad som ska gälla för de som köper detta kort och reglerna. Observera att det kan förekomma andra regler för de som löser de enskilda fiskevårdsområdenas fiskekort.
FiskaiBergkortet säljs endast via Internet onlineköp som ett åttadygnskort för besökande och ett årskort för boende i Bergs kommun.

Vi hoppas att du uppskattar detta fiskekort och vill komma tillbaka till Berg för att uppleva det fantastiska fisket en annan gång.

FiskaiBergkortet Visit: Ett åttadagars kort för besökare med tillvalskort för familj och båtpass. >>>>Läs mer om pris, regler och köp av fiskekortet

FiskaiBerg kortetVIP: Ett årskort för mantalsskrivna i Bergs kommun.
>>>>Läs mer om pris, regler och köp av fiskekortet