Solskydd

Solskydd

När man åker ut i vildmarken kanske inte solskydd är det första man tänker på. Inte som när man tänker sig som att ligga på den härliga sandstranden om dagarna.

Men även om man ska vistas ute i vildmarken för att fiska, vandra eller bara njuta av naturen är solskydd viktigt att tänka på. När vi pratar om solskydd finns det olika typer av solskydd.

Solskydd kroppen

När man pratar solskydd tänker många just på solskydd som man smörjer in sig med. Detta är viktigt att använda om man ska vistas utomhus länge i solen. Det finns en mängd olika solskydd att välja mellan med olika styrka och innehåll. Ska du bada i vildmarken tänk på att välja ett solskydd som inte skadar när det kommer i vattnet och smörj in dig en stund innan bad så det hinner torka in.

Solskydd kläder

Kläder är ett utmärkt solskydd men beroende på temperatur vill man kanske inte täcka sig helt med kläder. Däremot kan man tänka på att ha en hatt, keps eller annan huvudbonad som skyddar ansiktet från solen och även solglasögon för att skydda ögonen.

Solskydd till bilen

Att köra bil i solsken kan vara jobbigt både för den som kör och passagerare. Då kan man ha solskydd för att skydda en del. I baksätet finns solskyddsgardiner som man kan fästa för att slippa få in solen. Det finns många olika varianter så testa så att de passar i just din bil.

Något man kanske inte tänker på i första hand är att skydda själva bilen från solen. När bilen står i solen blir den varm. För att komma till en svalare bil kan du använda dig av olika solskydd för att förhindra solen att värma upp din bil. Det finns både heltäckande skydd som man drar över som ett täcke över bilen och de man endast sätter i framrutan. Man kan även ha som ett stort paraply som man fäster på taket och sedan fälls ut och skyddar bilen. Detta skyddar även mot annat som snö, hagel eller liknande som kan falla ner på din bil.

Solskydd campingen

Bor ni i stuga, tält eller husvagn? Det finns olika solskydd att ta med sig till de olika boendeformerna. Det enklaste är att ta med sig parasoll då du enkelt kan flytta dessa till den plats du behöver skugga. Ett parasoll kan du även ta med dig till stranden om ni önskar skugga även där.